הצהרת נגישות

הצהרת נגישות – אתר סיעודי

מחויבות לנגישות: אנו באתר הסיעודי מחויבים להנגשת השירותים והמידע לכלל הציבור, כולל אנשים עם מוגבלויות. השירותים הסיעודיים שלנו זמינים לכלל האוכלוסייה ואנו משקיעים מאמצים רבים בהנגשת האתר והתכנים.

אתר זה הונגש בהתאם לתקנות נגישות שירותי האינטרנט (התאמות נגישות לאנשים עם מוגבלויות) התש"ח-2018, ובהתאם לתקן הישראלי ת"י 5568 להנגשת אתרי אינטרנט ו-WCAG 2.1. הנגשנו את האתר ברמת AA.

התאמות נגישות שבוצעו באתר

האתר הונגש באופן הבא:

  • התאמת האתר לכל סוגי הדפדפנים המודרניים
  • התאמת האתר לכל סוגי הפלטפורמות – מובייל, טבלטים ומחשבים
  • התאמת האתר לשימוש במקלדת בלבד
  • התאמת האתר לאנשים עם לקויות ראייה חלקיות או מלאות
  • התאמת האתר והתכנים לאנשים עם לקויות שמיעה חלקיות או מלאות
  • התאמה מיוחדת לצרכים של קשישים ובני משפחות המחפשים שירותי סיעוד

שינויים טכניים שבוצעו

על מנת להנגיש את האתר ותכניו לשירותי הסיעוד, נעשו השינויים הבאים:

  • שינויים ובדיקות באתר לתאימות מלאה לכל הדפדפנים והפלטפורמות (עיצוב רספונסיבי)
  • הוספת מקשי גישה מהירה שאינם מתנגשים עם פעולות המקלדת הטבעיות
  • בדיקת ניגודיות בצבעים והוספת תיאורי טקסט לכל התמונות באתר
  • הוספת תוויות (labels) בכל הטפסים – טפסי פניה, בקשות לשירותי סיעוד ועוד
  • הוספת כתוביות או תיאור טקסטואלי לסרטוני ההדרכה הסיעודיים
  • התאמת תוכן המידע על שירותי הסיעוד לנגישות קריאה מיטבית

כלי בדיקת הנגישות

השתמשנו בכלים הבאים לוידוא נגישות האתר:

התחייבות מתמשכת

אנו מבינים כי נגישות היא תהליך מתמשך, במיוחד כאשר מדובר בשירותי סיעוד הדורשים רגישות מיוחדת. אתר הסיעוד שלנו מכיל מידע חשוב על שירותי סיעוד, זכויות, הליכים ומשאבים רבים, וייתכן שחלק מהדפים עדיין זקוקים לשיפורים נוספים.


מצב תאימות

אנו מאמינים בתוקף כי האינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד, ומחויבים לספק אתר אינטרנט שנגיש לקהל הרחב ביותר האפשרי, ללא קשר לנסיבות וליכולת.

כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר בהנחיות נגישות תוכן אתרי אינטרנט 2.1 (WCAG 2.1) של ארגון ה-World Wide Web Consortium (W3C) ברמת AA. הנחיות אלו מסבירות כיצד להפוך תוכן אינטרנט לנגיש לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר נגיש לכל האנשים: אנשים עיוורים, אנשים עם לקויות מוטוריות, לקות ראייה, מוגבלויות קוגניטיביות ועוד.

אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש (UI) ועיצוב האתר לצרכיהם האישיים.

בנוסף, האתר משתמש ביישום מבוסס בינה מלאכותית שרץ ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו באופן קבוע. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים משתמשים עיוורים, ולפונקציות מקלדת המשמשות אנשים עם לקויות מוטוריות.

ניווט בקורא מסך ומקלדת

האתר שלנו מיישם את טכניקת תכונות ARIA (יישומי אינטרנט עשירים נגישים), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מהפונקציות של האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר שלכם, הוא מקבל מיד הודעה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולהפעיל את האתר שלכם ביעילות. הנה איך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר של קורא מסך, לצד צילומי מסך של קונסולה עם דוגמאות קוד:

  1. אופטימיזציה לקורא מסך: אנו מריצים תהליך רקע שלומד את רכיבי האתר מלמעלה למטה, כדי להבטיח תאימות מתמשכת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות מערך תכונות ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טופס מדויקות; תיאורים לאייקונים הניתנים לפעולה (אייקוני מדיה חברתית, אייקוני חיפוש, אייקוני עגלה וכו'); הנחיות אימות לקלטי טופס; תפקידי אלמנטים כגון כפתורים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל התמונות באתר ומספק תיאור מדויק ומשמעותי מבוסס זיהוי-אובייקט-בתמונה כתג ALT (טקסט חלופי) לתמונות שאינן מתוארות. הוא גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה, באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות לקורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על צירוף המקשים Alt+1. משתמשי קורא מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא המסך ברגע שהם נכנסים לאתר.התאמות אלו תואמות לכל קוראי המסך הפופולריים, כולל JAWS ו-NVDA.
  2. אופטימיזציה לניווט במקלדת: תהליך הרקע מתאים גם את ה-HTML של האתר, ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר לניתן להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, להפעיל כפתורים וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין אלמנטים של רדיו ותיבות סימון באמצעות מקשי החצים, ולמלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי מקלדת ימצאו תפריטי ניווט מהיר ודילוג על תוכן, הזמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+1, או כאלמנטים הראשונים של האתר בעת ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים מופעלים על ידי הזזת הפוקוס של המקלדת אליהם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר לפוקוס לסטות מחוצה לו.משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

פרופילי מוגבלות הנתמכים באתר שלנו

  • מצב בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מאנימציות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.
  • מצב לקויי ראייה: מצב זה מתאים את האתר לנוחיותם של משתמשים עם לקויות ראייה כגון ראייה מתדרדרת, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ואחרות.
  • מצב מוגבלות קוגניטיבית: מצב זה מספק אפשרויות סיוע שונות כדי לעזור למשתמשים עם ליקויים קוגניטיביים כגון דיסלקציה, אוטיזם, CVA ואחרים, להתמקד באלמנטים החיוניים של האתר ביתר קלות.
  • מצב ידידותי ל-ADHD: מצב זה עוזר למשתמשים עם ADHD והפרעות נוירו-התפתחותיות לקרוא, לגלוש ולהתמקד באלמנטים העיקריים של האתר ביתר קלות תוך הפחתה משמעותית של הסחות דעת.
  • מצב עיוורון: מצב זה מגדיר את האתר להיות תואם לקוראי מסך כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. קורא מסך הוא תוכנה למשתמשים עיוורים המותקנת במחשב ובסמארטפון, ואתרי אינטרנט חייבים להיות תואמים לה.
  • פרופיל ניווט במקלדת (לקויי תנועה): פרופיל זה מאפשר לאנשים עם לקויות מוטוריות להפעיל את האתר באמצעות מקשי Tab, Shift+Tab ו-Enter של המקלדת. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

התאמות נוספות של ממשק משתמש, עיצוב וקריאות

  1. התאמות גופן – משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את גודלו, לשנות את משפחתו (סוג), להתאים את המרווח, היישור, גובה השורה ועוד.
  2. התאמות צבע – משתמשים יכולים לבחור פרופילי ניגודיות צבע שונים כגון בהיר, כהה, הפוך ומונוכרום. בנוסף, משתמשים יכולים להחליף ערכות צבעים של כותרות, טקסטים ורקעים, עם למעלה משבע אפשרויות צביעה שונות.
  3. אנימציות – אדם עם אפילפסיה יכול לעצור את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. אנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, GIF ומעברי הבהוב CSS.
  4. הדגשת תוכן – משתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חשובים כגון קישורים וכותרות. הם יכולים גם לבחור להדגיש אלמנטים ממוקדים או מרחפים בלבד.
  5. השתקת אודיו – משתמשים עם מכשירי שמיעה עלולים לחוות כאבי ראש או בעיות אחרות עקב הפעלת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את כל האתר באופן מיידי.
  6. הפרעות קוגניטיביות – אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.
  7. פונקציות נוספות – אנו מספקים למשתמשים את האפשרות לשנות צבע וגודל סמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית ופונקציות רבות אחרות.

תאימות לדפדפן וטכנולוגיה מסייעת

אנו שואפים לתמוך במגוון הרחב ביותר של דפדפנים וטכנולוגיות מסייעות ככל האפשר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר עבורם, עם כמה שפחות מגבלות. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות העיקריות המהוות למעלה מ-95% מנתח השוק של המשתמשים כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS ו-NVDA (קוראי מסך).

הערות, הערות ומשוב

למרות המאמצים הטובים ביותר שלנו לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו. ייתכן שעדיין יהיו דפים או קטעים שאינם נגישים במלואם, נמצאים בתהליך של הפיכתם לנגישים, או חסרים פתרון טכנולוגי הולם כדי להפוך אותם לנגישים. ובכל זאת, אנו משפרים ללא הרף את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים ומשפרים את האפשרויות והתכונות שלה, ומפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זאת נועד להגיע לרמת הנגישות האופטימלית, בעקבות התקדמות טכנולוגית.